Skjern tæt på point mod Kolding

I herrehåndboldligaen pressede kriseramte Skjern storfavoritten ud i en dramatisk afslutning, men KIF Kolding vandt 31-30.

Danmarksmestrene KIF Kolding København fortsætter den direkte kurs mod at vinde grundspillet i herrernes håndboldliga. Det stærkt besatte mandskab har nu vundet 18 af de første 20 kampe i denne sæson, og trods en sej fight kunne heller ikke Skjern tage point fra favoritterne lørdag aften, hvor KIF Kolding rejste hjem fra Vestjylland med en sejr på 31-30. Skjern var ellers foran med godt syv minutter igen, men de meget erfarne gæster fik akkurat bjærget en kneben sejr i land i en dramatisk afslutning.

Det stod 19-17 til KIF Kolding København ved pausen efter en usædvanlig målrig første halvleg, hvor skytterne var markant bedre end forsvarerne. Defensive KIF-kæmper som Torsten Laen og Lars Jørgensen fik slet ikke fat, men ligaens førerhold havde til gengæld ingen problemer med at spille sig frem til oplagte skudchancer i den anden ende og førte komfortabelt i det meste af kampen.

Skjern skabte spænding

En vestjysk slutspurt i slutningen af første halvleg skabte lidt spænding ved halvtid, men da Skjern åbnede anden halvleg med at blot at lave et mål i de første 10 minutter, så det hele ud til at være afgjort. At Skjern overhovedet holdt sig inde i kampen skyldtes hovedsagelig landsholdsspilleren Henrik Møllgaard, der efter at have tilbragt meget tid på bænken ved VM i Qatar åbenbart havde behov for at få gang i skudarmen. 10 gange scorede den hårdt skydende bagspiller på Kasper Hvidt, som ikke havde sin bedste dag i målet, og hjemmeholdet åd sig mere og mere ind på KIF Kolding. Med 10 minutter igen udlignede en anden overset VM-spiller, Kasper Søndergaard, til 26-26, og så var der pludselig liv i arenaen i den vestjyske håndboldby.

Dyrt boldtab

Men det blev dyrt, at Skjern-spillerne mistede bolden ved 30-30 et minut før tid, for så kunne Magnus Landin score det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.    Skjern fortsætter dermed de sløje resultater i en indtil nu meget skuffende sæson. Med 22 point i 20 kampe holder vestjyderne foreløbig fast i femtepladsen, men en lang række hold ligger lige i hælene. Der mangler seks spillerunder i grundspillet. De otte bedste klubber går videre til kampen om DM-guldet.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.