Skjern skal være laboratorium

Ringkøbing-Skjern Kommune byder studerende fra Aarhus Universitet velkomne med åbne arme (arkivfoto).

Ringkøbing-Skjern Kommune skal i fremtiden fungere som et slags kæmpelaboratorium for studerende ved Aarhus Universitet. Det er resultatet af en ny samarbejdsaftale mellem kommunen og universitetet.

Tirsdag skrev prorektor Søren E. Frandsen fra Aarhus Universitet og borgmester Iver Enevoldsen i Ringkøbing-Skjern Kommune under på en samarbejdsaftale, der skaber rammerne for Danmarks største udviklingslaboratorium i Skjern.

- Kort fortalt åbner vi vores område for Aarhus Universitet gennem en række projekter og samarbejder. Under et, bliver det til Danmarks største laboratorium. Til gengæld får kommunen og vores foreninger og virksomheder adgang til den nyeste viden, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen.

For at skabe kontakt mellem virksomheder og offentlige myndigheder og studerende og medarbejdere fra Aarhus Universitet er der blandt andet aftalt CompanyDating og mentorordninger.

- Vi har et stort ønske om at indgå i samarbejder, der skaber fremtidens løsninger for hele Danmark, og her er landdistrikterne en vigtig brik. I Ringkøbing-Skjern ser vi en partner, der offensivt udvikler sit område med tanke på vækst og bosætning. Her er en vilje og en risikovillighed, der inspirerer, og kommunen er åben for nye idéer og for at afprøve den nyeste viden, siger prorektor Søren E. Frandsen.

Søren E. Frandsen understreger, at mulighederne ikke kun gælder for virksomheder. En af de store udfordringer er også at skabe den nødvendige innovation i den offentlige sektor og forvaltning, hvor der er et stigende pres og krav for begrænsede og måske endda faldende ressourcer.

Aarhus Universitet er allerede involveret i innovation og udvikling i området gennem bl.a. AU Hernings uddannelses- og forskningsaktiviteter, som bliver inddraget og bygget videre på i den nye samarbejdsaftale.