Skjern øjner DM-finale efter sejr over Ribe-Esbjerg

En tæt DM-semifinale kunne være gået til begge sider, men Skjern vandt hjemme over Ribe-Esbjerg i første kamp.

Det første DM-semifinalemøde mellem Skjern og Ribe-Esbjerg blev et medrivende og tæt opgør i Skjern Bank Arena torsdag aften.

Skjerns hjemmebanefavoritter skulle helt hen til de sidste minutter, før sejren på 26-24 blev sikret.

Dermed skal Ribe-Esbjerg vinde returmødet søndag for at holde liv i drømmen om en DM-finale, mens Skjern kan nøjes med uafgjort.

Normalt har udeholdene det svært i Skjern, men Ribe-Esbjerg har imponeret i denne sæson ikke mindst i slutspillet, hvor klubben deltog for første gang.

Her hentede vestjyderne ni ud af 12 point, og Ribe-Esbjerg ydede fornem modstand gennem hele opgøret og var foran med tre mål med ti minutter igen.

Pelle Schilling bragte Ribe-Esbjerg foran 6-5 med godt ti minutter af opgøret. Gæsterne afsluttede godt i perioden og bragte sig også foran 8-6.

Rutinerede Søren Haagen i Ribe-Esbjerg-målet snuppede et straffekast, gæsterne misbrugte efterfølgende et forsøg, og Skjern reducerede i det tætte opgør til 7-8.

Gæsterne fortsatte og med fem minutter igen bragede Philip Holm Ribe-Esbjerg foran 12-9.

Så skiftede Skjerns pokalmestre gear, og fire mål i træk bragte Skjern tilbage i opgøret, og Lasse Mikkelsens scoring sørgede for pauseføring på 13-12 til hjemmeholdet.

Det blev 14-14 i de første minutter af anden halvleg, og profilen Jacob Holm sled sig igennem Skjerns forsvar og udlignede til 15-15.

Søren Haagen blev ved med at holde gæsterne inde i opgøret med et kompakt forsvar foran sig, og 15-17 blev med to Ribe-Esbjerg-scoringer i træk udlignet til 17-17 efter 41 minutter.

Fire scoringer i træk af Ribe-Esbjerg skabte en 21-18-føring.

Skjerns Kasper Søndergaard udlignede til 23-23 med fem minutter igen, og Skjern viste klassen i slutningen og sikrede sejren.