Skjern ødelægger KIF's nyfundne optimisme i håndboldligaen

KIF Kolding havde vundet de seneste to kampe i ligaen, men tabte så lørdag med 26-31 til Skjern Håndbold.

Kasper Søndergaard spillede en stor rolle sejren til  Skjern Håndbold i kampen mod Kolding IF.
Kasper Søndergaard spillede en stor rolle sejren til Skjern Håndbold i kampen mod Kolding IF.

Skjern Håndbold kunne lørdag trække sig sejrrigt ud af kampen, da holdet på hjemmebane mødte KIF Kolding i herrernes håndboldliga.

Hjemmeholdet vandt med 31-26, og specielt en storspillende Eivind Tangen havde en stor ære i sejren.

Kort inden opgøret blev det offentliggjort, at den norske landsholdsback har forlænget sin kontrakt med Skjern til 2023, og det kvitterede Tangen for med syv scoringer på otte forsøg.

- Jeg har haft en dårlig start på sæsonen, men jeg synes, at det begynder at komme nu, siger Tangen til TV2 Sport efter kampen.

Med sejren rykker Skjern op på femtepladsen i ligaen med 11 point efter ni kampe. Det er samme antal som Skanderborg Håndbold på fjerdepladsen.

Kolding ligger nummer 12 med fem point efter ni kampe.

Kolding bedst fra start

Hverken Kolding eller Skjern fik en speciel god start på denne sæson, men begge hold havde inden lørdagens møde vundet deres seneste to opgør og havde blod på tanden efter mere.

Koldingenserne, der i sidste sæson med nød og næppe spillede sig til en ny sæson i den bedste række, indledte den nye sæson med blot et enkelt point efter de første seks kampe.

Men i de seneste to kampe har KIF ramt en bedre bølge, da holdet slog Mors-Thy på udebane og overraskende besejrede Ribe-Esbjerg hjemme.

Det var da også Kolding, der kom bedst i gang med lørdagens opgør. Holdet scorede kampens første mål og kom på 3-1, inden Skjern fik bedre greb om tingene efter fem minutter.

Hjemmeholdet fik hurtigt udlignet, og derfra fulgtes holdene ad til 7-7, inden Skjern trak en smule fra og kunne gå til pause foran med 15-13.

I anden halvleg holdt Skjern konstant et lille forspring, mens Kolding kæmpede i forsøget på at nå op.

Midtvejs i halvlegen knækkede udeholdet dog og måtte se Skjern trække fra, og så var der ikke meget at stille op.