Skjern møder overmagten og får store CL-klø i Paris

Skjern kunne intet stille op mod Mikkel Hansen og co., da Paris Saint-Germain gav Skjern en CL-øretæve i Paris.

Foto: sportxpress / Ritzau Scanpix

Skjern Håndbold var aldrig i nærheden af at true storholdet Paris Saint-Germain lørdag i Champions League. På et tidspunkt, hvor Skjern leder efter topniveauet, var PSG med Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen for stor en mundfuld.

PSG vandt uden at anstrenge sig opgøret i gruppe B med 38-28, og dermed topper PSG gruppen med 18 point. Skjern røg ud af top-6, som giver videre avancement, da HC Zagreb slog Motor Zaporozhye og nåede op på otte point.

Læs også Skjern-profil: Vi er blevet skrøbelige i modgang

Skjern har seks point efter ti kampe ligesom Celje, der på sidstepladsen har spillet en kamp færre.

Skjern tabte senest i den hjemlige liga til bundholdet Ringsted, og i Champions League har holdet hentet to sejre i ti kampe efter nederlaget lørdag. Hvor det første møde mellem Skjern og PSG i Danmark blev tæt, så var der der ingen tvivl om udfaldet i returmødet.

Mikkel Hansen bragte PSG foran 1-0 efter få sekunder, efter at han scorede otte gange i klubbernes første møde, da PSG i Skjern vandt med to mål. PSG-målmand Thierry Omeyer pillede et forsøg fra Thomas Mogensen, og Uwe Gensheimer øgede på et straffekast til 3-1 til PSG.

Læs også Champions League: Skjern kollapsede hjemme mod tysk storklub

Eivind Tangen reducerede til 3-4 for Skjern, som fulgte godt med og efter et kvarter var bagud med to mål. Thomas Mogensen reducerede så til 9-10, men PSG var foran 13-10 efter 20 minutter, inden Benoît Kounkoud øgede til PSG's første føring på fire mål i kampen.

Pariserne trak fra, og med fem minutter igen af halvlegen øgede Luka Stepancic til 16-10, og det franske angrebsspil gik alt for hurtigt for Skjern-forsvaret. PSG gik til pause foran 19-13, og skadede Nikola Karabatic kunne fra sidelinjen følge Paris-holdet.

Stjernespilleren har gennemgået en operation, og han bliver heller ikke VM-klar.

Karabatic kunne se Uwe Gensheimer føre an og med sit niende mål i kampen øge til 29-20 efter et kvarter af anden halvleg. Tangen reducerede til 24-33 med ti minutter igen, men slutfasen handlede kun om nederlagets størrelse.

Skjern kan nu kigge frem mod ligaopgøret mod Mors-Thy Håndbold, inden Champions League fortsætter efter VM-slutrunden næste år.

/ritzau/