Skjern banker favoritterne Veszprem i Champions League

Skjern Håndbold overraskede med en storsejr på 32-25 hjemme over det ungarske klassehold Veszprem.

Markus Olsson, Skjern, i aktion i Champions League, 1/8 dels finalen mod Telekom Veszprem i Skjern søndag den 25. marts 2018.

Skjern Håndbold fandt topniveauet frem søndag. Her bankede det danske hold overraskende de ungarske storfavoritter fra Veszprem med 32-25 i det første opgør i ottendedelsfinalen i Champions League.

Veszprem har været i Champions Leagues Final Four i de seneste fire sæsoner, og op til denne sæson har den ungarske klub forstærket sig markant og har også meldt ud, at målet er at vinde Champions League i år. Skjern var derfor ikke levnet mange chancer, men det jyske mandskab leverede en flot præstation, hvor især angrebsspillet gav Veszprem problemer.

Skjern skabte hurtigt et hul til gæsterne med fire mål i træk, så stillingen var 8-4 i kampens indledning. Føringen til Skjern virkede til at påvirke det ungarske mandskab, som begyndte at forcere sit angrebsspil og afsluttede angrebene langt hurtigere end i begyndelsen af opgøret. Samtidig fortsatte Skjern med et godt afstemt angrebsspil, og når marginalerne samtidig flere gange faldt ud til Skjerns fordel, kunne Skjern-stregen Bjarte Myrhol give Skjern første halvlegs største føring på 13-6 efter 20 minutter.

Mod slutningen af første halvleg begyndte Roland Mikler i Veszprem-målet at melde sig ind i kampen efter en sløj start, så der ved pausen stod 17-13 i Skjerns favør.

Jyderne sløsede i anden halvlegs indledning, hvor manglende tilbageløb og uskarpe afslutningen gjorde, at føringen hurtigt skrumpede til 18-16. Man kunne derfor frygte, at Veszprem begyndte at vågne op til dåd, men Skjern kom dog over den sløje start og fik igen skabt et forspring på fire mål. I kampens sidste kvarter skruede Skjern yderligere op for niveauet og trynede de ungarske favoritter, og Skjern kunne endda have vundet større, men måtte i sidste ende glæde sig over en sejr på hele syv mål.

Skjern skal følge op på det store resultat mod Veszprem 31. marts, hvor der spilles returkamp i Ungarn om videre avancement i turneringen.