Skjern Bank indfrier lån på 850 mio. kr.

Skjern Bank indfrier statsgaranterede lån på i alt 850 mio. kr. Indfrielsen af lånene betyder at staten nu er helt ude af Skjern Bank.

Den danske stat er nu helt ude af Skjern Bank, efter banken har indfriet de statsgaranterede lån, som banken optog i forbindelse med Bank-pakke II. Da finanskrisen var på sit højeste i 2010, optog Skjern Bank statsgaranterede lån for i alt 1, 75 mia. kroner, for at sikre banken hvis krisen skulle blive endnu værre. De sidset 850 mio. kr. er nu betalt af.

-Det har betydet meget for os, at vi gennem finanskrisen har haft staten i ryggen, men vi er glade for og tilfredse med, at vi nu med en målrettet indsats har frigjort os fra statsgarantierne, siger bankdirektør Per Munck.

Krisen ikke ovre

Banken har løbende betalt lånene af gennem de sidste 2,5 år, og ville gerne have betalt hurtigere. Men lånenes betingelser var sådan, at det ikke kunne lade sig gøre.

- Finanskrisen er ikke overstået endnu, og selvom vi ser lysere på situationen, kommer vi til at arbejde hårdt med eftervirkningerne af krisen i de kommende år. Med indfrielsen af de sidste statsgaranterede lån står vi stærkt og uafhængigt i den forbedrede samfundsøkonomi, som vi nu så småt kan se konturen af. Samtidig medfører indfrielsen af lånene, at vores renteudgifter bliver noget mindre, siger Per Munck.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.