Skiftede skole 10 gange for at undgå mobning

Folketinget og en række organisationer har iværksat en ny plan, der skal forhindre mobning.

Stefanie Geer fra Skjern måtte skifte skole ti gange, for at komme ud af rollen som mobbernes yndlingsoffer.
Stefanie Geer fra Skjern måtte skifte skole ti gange, for at komme ud af rollen som mobbernes yndlingsoffer.
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Danske børn og unge skal kunne vokse op uden frygt for at blive drillet eller mobbet! Det er målet med en plan, Folketinget og en række organisationer har søsat mod mobning.  

Planen omfatter blandt andet en ny lovpakke, der forpligter skoler og uddannelses-institutioner til at lave antimobbe-strategier, også på det digitale område. Samtidig skal et nyt nævn tage sig af klager fra elever og forældre, som ikke føler, at en skole tager mobbe-problemer alvorligt.

Og der er behov for ekstra bevågenhed, hvis børn ikke skal udsættes for mobning, lyder det i dag fra formanden for Skole og Forældre:

- De børn bliver jo ødelagt, de får deres selvværd fuldstændigt slået i stykker. Og det kommer med langt ind i voksenlivet. Den her usikkerhed overfor at møde fremmede og "er jeg nu god nok", siger Mette Witt Hagensen, landsformand for Skole og Forældre.

Skiftede skole ti gange for at undgå mobning

En af dem, der har fået ar på sjælen efter systematisk mobning, hadefulde trusler og fysiske overgreb, er den nu 18-årige Stefanie Geer fra Skjern. I dag er hun på efterskole, men allerede i en tidlig alder blev hun udsat for mobning, og har gennem årene skiftet skole hele ti gange i forsøget på at vriste sig fri af rollen som mobbernes yndlingsoffer.

- Det var både med, hvad for noget tøj, jeg havde på, og det med at jeg stammede. Og de mente, at jeg var tyk. Alt sådan noget, forklarer Stefanie Geer, som ingen venner havde gennem sin folkeskoletid. Hør hendes historie her i indslaget:

3:03
 

Via sit eget projekt "Mobbe-stopperiet" fortæller Stefanie Geer andre om, hvordan de kan tackle mobning i hverdagen