Skærper kampen mod kystnære møller

Turisme-firmaer indrykker kæmpe annonce i Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Borgmesteren kritiserer indholdet.

En række virksomheder, der lever af turisme i Ringkøbing-Skjern Kommune, har skærpet kampen mod planerne om at opføre kystnære vindmøller i Vesterhavet syd for Søndervig.

- Nej til kystnære vindmøller, lyder det med store skrifttyper i en dobbeltsidet annonce, som virksomhederne har indrykket på side 2 og 3 i Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Budskabet i annoncen er ikke til at misforstå. Møllerne vil  - hvis planerne bliver ført ud i livet - blive placeret fire kilometer fra stranden. Firmaerne kræver, at de skal 20 kilometer væk fra stranden - eller slet ikke opføres.

Af annoncen fremgår det også, at afsenderne står for mere en 80 procent af overnatningerne på Holmsland.

Ringkøbing-Skjerns borgmester, Iver Enevoldsen, har hele tiden støttet planerne om de kystnære møller, og han kritiserer annoncen på dagbladets hjemmeside.

- Der står, at det er Ringkøbing-Skjern Kommunes forslag, at møllerne skal stå fire kilometer fra kysten. Det er faktuelt forkert. Vi har ikke fremsat forslag om noget som helst. Det er en del af energiforliget, som er indgået på Christiansborg, at de kystnære møller skal stå mellem fire og ti kilometer fra kysten, siger han.

Hertil svarer Lars Christensen fra Novasol/Dansommer, at borgmesteren overhovedet ikke lytter til dem, der "skaffer turisterne til hans kommune".

Det er planen, at der skal opføres kystnære vindmøller med en samlet kapacitet på 350 megawatt flere steder i landet - men det er endnu ikke afgjort hvor møllerne skal placeres.

I det midt- og vestjyske er der to muligheder i spil - Vesterhav Syd (den som annoncen protesterer imod) og Vesterhav Nord ud for Thyborøn.

 

Disse firmaer står bag annoncen

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.