SF'er trods lukning af mailsag: Der er sket et lovbrud

SF's Niels Rasmussen undrer sig over Rigsadvokatens lukning af mailsagen fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu vil han overveje, hvad der skal ske.

Niels Rasmussen (F) har svært ved at acceptere, at Rigsadvokaten lukker mailsagen fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Han har endnu ikke fået nærlæst sit svar, men er ikke desto mindre utilfreds med afgørelsen.

- Jeg undrer mig over, at man ikke vil genåbne sagen, når der er et brud på brevhemmeligheden – men nu må jeg se, hvad der står i mit brev, forklarer SF'eren.

I brevet skriver Rigsadvokaten, at man er enig med den afgørelse, Statsadvokaten traf i maj.

Allerede i maj afgjorde Statsadvokaten, at der ikke var tale om et lovbrud.

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg har politianmeldt det, for der er sket et lovbrud. Der er ikke flere klagemuligheder, men så er der menneskerettighedsdomstolen, siger Niels Rasmussen.

Borgmester, jurist og kommunaldirektør politianmeldt

Sagen handler om, at borgmester Iver Enevoldsen (V) tilbage i maj 2016 fik mistanke om, at nogen fra kommunen lækkede informationer til teleanalytiker John Strand fra lukkede møder i økonomiudvalget. Derfor gennemgik kommunens jurist 78 af Niels Rasmussens mails. Det fik ham til at melde borgmester, jurist og kommunaldirektør til politiet for brud på brevhemmeligheden. Men ifølge Rigsadvokaten var der altså ikke tale om et lovbrud. 

Niels Rasmussen, der befinder sig på ferie i udlandet, vil, så snart han har nærlæst sit svar fra Rigsadvokaten, vurdere, hvordan han vil forholde sig til sagens udvikling.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.