SF’er: Minister snyder vestjyder for jobs

Det har skabt uro i oppositionen, at regeringen vil droppe de kystnære havvindmøller. Det kan koste tusindevis af arbejdspladser, mener SF.

Næstformand i SF, Signe Munk, retter hård kritik mod Klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt, efter regeringens forslag om at opstille flere havvindmøller på bekostning af de kystnære vindmøller. Aftalen om at opføre kystnære vindmøller blev indgået tilbage i 2012, men for i et forsøg på at finde penge til at afskaffe PSO-afgiften, håber regeringen nu på at gennemtrumfe, at de kystnære havvindmøller bliver droppet.

Men det kan få for konsekvenser for vestjyderne, hvis de kystnære havvindmøller ikke bliver til noget alligevel. Når de kystnære møller ikke opføres vil det betyde, at hovedsagligt vestjylland mister i alt 5.600 jobs i byggefasen og herefter 70-100 varige job til vedligehold, skriver Signe Munk i en pressemeddelelse.

- Nu må ministeren tilbage på sporet. Vi skal udbygge –ikke underminere – den danske vindenergi, som er én af vor tids største succeser. Det burde selv en venstreminister kunne få øje på, siger Signe Munk.

SF er dog stadig fortalere for flere havvindmølleparker men de kystnære havvindmøller må ikke droppes.

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.