SF'er: Helle-sagen skal i byrådet

SF'eren Niels Rasmussen vil have sagen om Helle Madsen taget op i byrådet

SF'eren Niels Rasmussen vil have sagen om Helle Filsø Madsen op i byrådet. Selv om Socialudvalget tirsdag besluttede at holde fast i beslutningen om at Helle Filsø Madsen skal på et almindeligt plejehjem i Spjald.

- SF har besluttet at sagen skal tages op i byrådet. Vi vil gerne give byrådets medlemmer chancen for at tage stilling til den her sag. Jeg håber, det vil betyde, at Helle kan komme på det bosted, hun selv gerne vil, siger Niels Rasmussen, der er medlem af Socialudvalget.

Helle Filsø Madsen er kun 40, og så lider hun af den alvorlige hjernesygdom Huntingtons Chorea.

Sygdommen gør, at hun ikke kan bo hjemme, og derfor har hun fået en plads blandt demente ældre på et plejehjem i Spjald, på trods af at der i Herning findes et bosted med speciale i sygdommen.

Dette skete, fordi Ringkøbing-Skjern Kommune kom frem til, at plejehjemmet var den bedste beslutning. Det har efterfølgende fået mange, inklusiv Helle Madsens familie, til at beskylde dem for at ville spare penge.

 

Fakta om Huntington

 

Helle-sagen skaber politisk debat

Noget tyder på at sagen langt fra er afgjort, når den lander i byrådet. I dag fortæller Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at Venstres Lennart Qvist har taget sagen op internt i Venstre.

- Det er byrådet, der fastlægger vores generelle serviceniveau, og jeg har bedt om, at vi får drøftet dette. Jeg så gerne, at vores generelle serviceniveau blev justeret således, at udgangspunktet bliver, at ingen yngre borgere mod deres vilje permanent placeres på et plejehjem. Dette foreslog jeg allerede Venstregruppen i tirsdags, siger Lennart Qvist til avisen.

Derudover siger Bent Brodersen, der har meldt sig ud af Venstre og nu sidder i byrådet for Liberal Alliance,

- Jeg stemmer for, at hun skal have plads på specialbostedet i Herning, som hun ønsker, siger Bent Brodersen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Læs hele den historie her

Patientforeningsformand: Et almindeligt plejehjem er ikke gearet til Huntington-patienter

Formand, Charlotte Hedegaard Hold, fra Landsforeningen Huntington mener, at politikerne begår en fejl ved at holde fast i beslutningen om at lade Helle Filsø Madsen bo på et almindeligt plejehjem.

- For det første, så mangler de rammerne. Det kan f.eks. være, at der skal være tre personaler til at skifte en ble for at holde beboeren, så beboeren ikke ryger på gulvet, siger Charlotte Hedegaard Hold.

Se interviewet med Charlotte Hedegaard Madsen, der er formand for Landsforeningen Huntington.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.