Sandplads deler vandene i Søndervig

Erhvervsdrivende i Søndervig undrer sig over, at kommunen vil bygge en sandplads midt i byen, når Vesterhavet ligger et stenkast derfra.

Byggeriet er i fuld gang i centrum af den populære turist-by Søndervig. 30 parkeringspladser i byen er blevet sløjfet, så en ny sandplads kan blive opført. 

- Vi håber på at skabe lidt mere liv og ophold. Vi vil gerne have dem til at blive lidt længere, siger direktør i Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper.

Men projektet bliver ikke mødt af den helt store forståelse hos ejeren af en restaurant, der ligger lige op til den kommende sandplads.

- Jeg har ikke noget imod, at vi skal lave noget nyt. Og fair nok, at det skal koste nogle parkeringspladser, men at en sandkasse skal koste parkeringspladser er vanvittigt, når vi har en af Danmarks største sandkasser få hundrede meter herfra, siger ejeren af Restaurant Sandgården, Lars Pinholt, med henvisning til Vesterhavet.

Parkeringspladser er en dråbe i havet

Men den kritik preller af på direktøren i Ringkøbing Fjord Turisme.

- Hvis man kigger på naturen her i området, så er det jo klit, marehalm og sand, og hvis vil trække det naturlige ind her, så er sandkassen det helt rigtige, siger direktør i Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper.

Det bekymrer ikke Ringkøbing-Skjern Kommune, at byen mister 30 parkeringspladser.

- Om sommeren i Søndervig centrum er det jo ikke 30, men 1.000 pladser der mangler, så det er jo en dråbe i havet, der mangler i forhold til det behov, der er, siger projektleder i Ringkøbing-Skjern Kommune Asker Geyti. 

Den kommende sandplads er støttet af Realdania med knap fem millioner kroner. Ringkøbing-Skjern Kommune har lovet at finde ertstatningspladser i udkanten af byen. 

Den nye sandplads får sin ilddåb allerede denne sommer. Pladsen forventes indviet i midten af juni. 

Sandpladsen er en del af Realdania-kampagnen Stedet Tæller som har støttet 15 konkrete kystprojekter i hele landet.