Salg af sommerhuse stiger: Skyldes især to grunde

I 2019 er der blevet solgt 84 flere sommerhuse i første kvartal i Midt- og Vestjylland sammenlignet med samme periode for sidste år.

Sommeren er på vej, og det kan mærkes på antallet af sommerhuse, der sælges i Midt- og Vestjylland.

I dette område er der solgt 40 procent flere sommerhuse i årets første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det er noget, der giver travle dage for blandt andre ejendomsmægleren Lars Quist, der arbejder hos EDC i Søndervig.

- Jeg har travlt i disse dage, og det har jeg også haft den seneste halvanden måned. Det startede lige så stille ud med marts måned, hvor vi fik fuld fart på, der solgte vi 14 sommerhuse. Det fortsatte ind i april, siger han.

Vil slutte sig til statistikken

En af dem, der endnu ikke har købt sommerhus, men gerne vil, er Knud Erik Langhoff fra Skjern.

Han var derfor med Lars Quist og TV MIDTVESTs reporter ude i dag for at se på et sommerhus. Men selvom vejret var fantastisk at se på hus i, så er det ikke ideen om at ligge på en solstol, der tiltrækker den mulige køber.

- Det er ikke det, der er afgørende for, om vi køber sommerhus. Det er mere for at have et fristed at være i – komme ud og slappe af, når man har fri fra arbejde, siger han og fastlægger efterfølgende, at det er ”100 procent sikkert” at han bliver en del af salgsstatistikken.

Sommerhussalg i Midt- og Vestjylland i årets første kvartal

To bærende årsager til flere salg

At antallet af sommerhussalgene i disse år stiger, er der to helt fremtrædende årsager til.

Det mener Birgit Daetz, der er boligøkonom for Boligsiden.dk.

- Det ene er den generelle trend, vi har set. Der er rigtig mange, der flytter ind til byerne – køber sig måske en lejlighed – og så vil de gerne have græs mellem tæerne alligevel. Det får de så ved, at de køber et sommerhus, som de kan tage ud til i weekenderne.

- Det andet er, at det er blevet lidt billigere og nemmere at få finansieret sit sommerhus, siger hun til TV MIDTVEST.

SE OGSÅ: Flere og flere køber sommerhuse i Midt- og Vestjylland, hvor antallet af salg er steget med 40 procent for første kvartal i år sammenlignet med 2018.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Forbrug.