Parkanlæggene er flere steder i landsdelen hærget af store flokke af råger. Derfor får jægere i flere kommuner i disse dage lov til at tynde ud i de mange larmende fugle.
Men de mange nedskudte fugle behøver ikke gå til spilde. For råger kan faktisk spises, f.eks. som lækre flødestegte råger. Opskriften lyder således:
Råger, flødestegte. (4 pers.)
4 – 6 unge rågerSalt og peber100 g røget bacon30 g smør3 dl. piskefløde1 dl. suppe eller bouillon2 – 3 spsk. fintrevet rugbrød
Drys de istandgjorte råger med salt og peber. Skær den røgede bacon i små terninger og rist dem gyldne i en stegegryde. Kom smørret i og lad det blive gyldent. Brun rågerne på alle sider i fedtstoffet. Kom halvdelen af piskefløden i sammen med bouillonen. Lad rågerne snurre ved jævn varme i 30 min. Vend dem jævnligt, så de bliver ensartet stegt. Tag dem op af gryden og hæld resten af fløden i sammen med det revne rugbrød – det jævner og giver farve. Kog sovsen igennem og smag den til. Anret de stegte råger i et halvdybt fad og hæld flødesovsen over. Kogte kartofler smager godt til sammen med en salat.
Tips: Rågerne kan fyldes med persille som kyllinger. 1 dl. piskefløde erstattes af creme fraiche.
Kilde: gamledanskeopskrifter.dk
Her kan du se, hvordan Rigmor Sams og Ole Sørensen flødestegte en rågeunge i "Naturriget" i 2001.
Her kan du se en reportage fra dagens råge-regulering i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor jagten på rågerne er igang frem til 15. juni.