Ringkøbing-Skjern indgår samarbejde med DBU

Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået en såkaldt Velfærdsalliance med DBU, som skal fremme både eliteidrætten og breddeidrætten i kommunen.

Torsdag eftermiddag skrev DBU og Ringkøbing-Skjern Kommune under på en aftale på folkemødet på Bornholm. 

Aftalen er en såkaldt Velfærdsalliance. Denne alliance varer i indtil udgangen af 2020, og i den tid får Ringkøbing-Skjern Kommune officielt en titel som "Officiel DBU Velfærdsalliancepartner". 

Aftalen har to ben at stå på. Det ene er breddeidrætten, og det andet er eliteidrætten. I en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune skriver de, at breddeidrætstiltag fx kunne være sundhedsforløb på folkeskoler, mens eliteidrætten kunne være i form af afholdelse af u-landsholdskampe i kommunen. 

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune mener, at alliancen er en fantastisk mulighed. 

- Som kommune er vi dybt interesserede i, hvordan vi kan gentænke de måder, vi løser vores opgaver som fx sundheds- og beskæftigelsesindsatser på. Samtidig vil vi gerne skabe mere fællesskab og tættere kontakt med lokale aktører som fx fodboldklubberne. Det er alliancen et rigtigt godt bud på, fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kristian Ahle (V). 

Han tror også på, at aftalen kan hjælpe kommunen på andre måder. 

- Vi tror på, at DBU kan hjælpe med mere end at hjælpe klubberne med at spille. Vi tror på, at de kan udvikle vores kommune, og også hjælpe på skoleniveau, så vi har høje forventninger til aftalen, siger Kristian Ahle videre. 

Der er allerede en aftale om én U-landsholdskamp på plads i Ringkøbing. Det er U16-landsholdets kamp imod Schweiz, der bliver afholdt d. 17. oktober. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.