Ringkøbing-Skjern har flest overnatninger i feriehuse

Der var knap tre millioner overnatninger i udlejede feriehuse i Ringkøbing-Skjern Kommune sidste år. Det er det højeste antal i hele landet.

Ringkøbing-Skjern Kommune var den kommune der havde flest overnatninger i udlejede feriehuse sidste år. Helt præcist overnattede en turist 2.860.602 gange i et af kommunens feriehuse. 

- Det er utroligt tilfredsstillende, at Ringkøbing-Skjern Kommune er den kommune i Danmark, der havde flest overnatninger i udlejede feriehuse sidste år. Det kan alle lokale turistaktører godt være stolte af, siger turistdirektør Sebastian Schaper. 

Suverænt flest tyskere

Tyskerne stod for 88 procent af overnatningerne, og det har formentlig også spillet ind, at den tyske feriekalender lå favorabelt i forhold til den danske sommerferie. Men bookingerne for 2016 ser også lovende ud. Der har indtil videre været omkring 15 procent flere bookinger end på samme tid sidste år. 

- Det er positivt, at der fortsat er en stigning i feriehusudlejningerne i turismebranchen og for vores destination. Den næste udfordring er, at vi rammer et kapacitetsloft for de feriehuse, vi har til rådighed. Vi har behov for flere sommerhuse til udlejning. Jeg vil gerne opfordre alle feriehusejere på Vestkysten, der endnu ikke lejer deres hus ud, til at overveje at tjene en ekstra skilling på at leje deres sommerhus ud. Vi er mange professionelle bureauer, og både vi og gæsterne er gode til at passe huset, hvor det ellers ville stå ubenyttet, siger Anders Thygesen fra Esmarch Feriehusudlejning.

Det samlede overnatningstal for hele landet er syv procent højere end i 2014.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.