Ringkøbing-Skjern er bedre end SKAT til af få grundskyld hjem

Ringkøbing-Skjern Kommune er tilfreds med sin inddrivelse af ejendomsskat. En opgave, kommunen midlertidigt har overtaget fra SKAT.

Ringkøbing-Skjern Kommune har overtaget en tjans fra SKAT, der betyder, at kommunen nu selv sørger for at få de penge i kommunekassen, som de har tilgode i ejendomsskat. Det betyder, at borgernes ejendomsskattegæld til kommunen er faldet til det laveste niveau nogensinde.

- Det går rigtig godt. Vi har ganske få restancer tilbage. Det er noget med cirka 68.000 kroner, som vi har tilgode fortsat for opkrævningsåret 2017. Så man må sige, at de nye tiltag, vi har sat i gang - også ved hjælp af en advokat - hvor vi er lidt mere progressive, har vist sig at lykkes rigtig godt, siger borgmester Hans Østergaard (V) til TV MIDTVEST.

Kommunens samlede ejendomsskat er på 390 millioner fra de cirka 37.000 ejendomme, der er i kommunen.

Først rykkere - så advokat

Hvis ejeren har frameldt sig betalingsservicen, PBS, får vedkommende to rykkere fra kommunen, inden advokaten tager over. Og det virker ifølge kommunen bedre end SKAT's teknikker.

- SKAT's inddrivelse af gæld i forskellige sammenhænge er ikke gået lige så godt, som vi kunne have ønsket os. Vi har faktisk et stort tilgodehavende - ikke bare på ejendomsskatter, som vi er kommet i mål med, men også på andre ting. Måske skyldes vores succes delvist den lokale forankring; at vi har et kendskab til de mennesker, det handler om, uddyber borgmesteren.

Hvis ikke kommunen gjorde noget, ville der mangle 10-12 millioner i kassen. Hvad der svarer til 20 lærere om året.

Opkrævningsopgave skal tilbage til SKAT

Om året havner cirka 100 sager hos den advokat, kommunen gør brug af. 20 af dem ender med tvangsauktion. I 2021 skal opkrævningsopgaven dog efter planen tilbage til SKAT. Men det synes borgmesteren ikke.

- Med de resultater, vi har vist lokalt, giver det mere mening, at den (opgave, red.) også ligger lokalt. Det er en kommunalt udskrevet skat, og provenuet går i kommunekassen, så derfor tænker jeg, at det er lige så godt, at opgaven ligger ved den udskrivende myndighed, afslutter Hans Østergaard.

Ejendomsskat er også kendt som grundskyld. I Ringkøbing-Skjern ligger den på 31 promille - fastsat af byrådet.

Hans Østergaard sætter her ord på kommunens inddrivelse af ejendomsskat.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.