Ringkøbing-Skjern åbner dørene for e-sport

I dag har Ringkøbing-Skjern Kommune i fællesskab med DGI Vestjylland åbnet dørene for et nyt e-sportskraftcenter.

E-sporten har fået sit nye hjem i Skjern. For i Kulturcentret er der i dag åbnet en e-sportsforening, der skal trække unge medlemmer til de vestjyske idrætsforeninger. 

Foreningerne har haft svært ved at klare opgaven selv, men i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og DGI Vestjylland er det nu lykkedes at få åbnet et nyt e-sportscenter. 

For den ansvarlige fra DGI er i dag en stor dag. 

- Vi har haft en kæmpe efterspørgsel fra de unge mennesker og foreningerne for at få et fælles e-sportscenter her i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det har vi fået her i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, siger e-sportskonsulent ved DGI Vestjylland, Ole Schmidt. 

DGI Vestjylland og Ringkøbing-Skjern kommune åbner nyt center, hvor computerspillere kan dyrke deres sport med træner og fællesskab. Indslag fra d. 16. August

I Kulturcentret ønsker man også e-sporten velkommen indenfor sammen med alle de andre aktiviteter, de tilbyder. 

- Jeg synes, at det er enormt spændende at få folk væk fra deres private hjem og deres private PC'er der og ud bag PC'erne her og få skabt noget fællesskab på den måde, sagde direktøren for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Dorthe Marie Siersbæk, til TV MIDTVEST d. 16. august. 

Ole Schmidt fortæller, at alt nu er på plads til at byde de unge velkomne i centeret til at dyrke noget e-sport. 

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.