Ringkøbing mister akademikerjob

Regeringens beslutning om at flytte halvdelen af Statsforvaltningen i Ringkøbing til Aalborg, er med til at gøre det svært for akademikere at bosætte sig i Vestjylland.

Nogen af dem, der bliver ramt er et ungt jurist-par, der netop har købt hus i Ringkøbing, og havde planer om at få børn og leve et langt liv i Vestjylland. Nu rykker den enes arbejdsplads 180 km nordpå til Aalborg.

- Politikerne har for lidt forståelse for, at vi kan ikke bare flytte rundt på den måde. Nu har de taget den beslutning, at vi skulle være i Ringkøbing, og så kan man ikke bare efter fem sige, at nu skal I et andet sted hen, siger Tina Aakjær, der kom til Ringkøbing for fem år siden fra Aarhus.

Del af spareplanDe 30 arbejdspladser bliver flyttet fra Ringkøbing til Aalborg, som en del af en større spareplan i Statsforvaltningen.

- Vi er altid opmærksomme, når vi flytter akademiske arbejdspladser. Men i en krisetid, bliver vi nødt til at bruge pengene bedst, og derfor har vi lavet en række reformer, siger Anette Lind, landdistriksordfører for Socialdemokraterne.

Mangel på akademikerjob

Venstre's Esben Lunde Larsen forstår ikke regeringens beslutning, da der er stor mangel på akademiske arbejdspladser i Vestjylland.

- Det er landdistriksudviklling med et forkert fortegn. Vi skal styrke vores landdistriker med akademiske arbejderpladser, også i det offentlige, og derfor skal vi virkelig gøre alt hvad vi kan, for at sikre arbejdspladser af den her karakter, siger han.

De 30 juristarbejdspladser i Ringkøbing skal efter planen flytte til Aalborg i starten af 2014.