Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank fusionerer

De to banker går sammen med hovedkontor i Ringkøbing.

Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank går sammen.
Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank går sammen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Bestyrelserne i Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har indgået en aftale om en fusion.

Det er resultatet af et let kaotisk forløb, hvor Jyske Bank stod til at blive den dominerende aktionær i Nordjyske Bank. Derfor har der været ledt efter en køber.

Det skriver Ringkjøbing Bank i en pressemeddelelse, hvor de kalder fusionen for et attraktivt alternativ til Jyske Banks købstilbud.

 - Bestyrelsen i Nordjyske Bank har lagt vægt på, at fusionen i høj grad tager hensyn til alle bankens interessenter, sikrer sine aktionærer andel i den fortsatte værdiskabelse og giver reel indflydelse på den nye bank, skriver de i en pressemeddelelsen.

Meningen er, at de to banker sammen skal sikre, at beslutningerne træffes lokalt.

Beholder navnene

Den nye bank skal markedsføres under to brands, altså navnene Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, som vi kender dem i dag.

Samtidig er Ringkjøbing Landbobank det fortsættende selskab, mens faklen fra Nordjyske Bank skal være fælleslogo.

Hovedkontoret vil være placeret i Ringkøbing med et regionshovedkontor i Nordjylland.

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har arbejdet tæt sammen i mere end 25 år. De bruger de samme produktleverandører i form af Bankdata, Totalkredit, BankInvest, Letpension (PFA), Privatsikring og andre leverandører. 

Fusionen gennemføres efter et bytteforhold, hvor aktionærerne i Nordjyske Bank får én aktie i Ringkjøbing Landbobank for hver to aktier i Nordjyske Bank samt 18 kroner kontant. Aktionærerne i Nordjyske Bank får således andel i den fortsatte værdiskabelse i den nye bank.

Fusionen skal godkendes af aktionærerne.