Retssag om ulvedrab udsat på ubestemt tid

En DNA-analyse skal slå fast, om den dræbte ulv fra Vestjylland var en hybrid-ulv eller ej.

Den mand, der sidste år skød og dræbte en ulv i Vestjylland, skulle i næste uge ha været for landsretten i Viborg. Men sagen er nu i stedet blevet udsat på ubestemt tid, fordi der nu skal laves en grundig DNA-undersøgelse af dyret.

- Statsadvokaten er enig i, at den her undersøgelse skal laves. Og man udsætter selvfølgelig ikke en sag af den her karakter og sætter gang i så kompliceret en undersøgelse, alene fordi man skal gøre forsvarene en tjeneste. Så der er realiteter i det, og det er meget væsentligt at få den undersøgelse lavet, siger Mourits Troldtofts forsvarsadvokat, Jan Schneider.

quoteDer er realiteter i det, og det er meget væsentligt at få den undersøgelse lavet.

Jan Schneider, forsvarsadvokat for Mourits Troldtoft.

Den 66-årige Mourits Troldtoft blev i efteråret af byretten i Herning idømt 40 dages fængsel som blev gjort betinget på grund af hans dårlige helbred. Både han og anklagemyndigheden ankede dommen og sagen skal derfor i landsretten.

Forsvarsadvokat: - Sagen skal selvfølgelig behandles grundigt

Undervejs i sagen er der blevet sat spørgsmålstegn ved om den dræbte ulv var en ren ulv, eller om det var en såkaldt hybrid-ulv, som er en blanding af en ulv og en hund, og som ikke, på samme måde som den fredede ulv, er beskyttet af EU-lovgivningen.
Nu har Mourits Troldtofts forsvarsadvokat bedt om en fuldstændig DNA-analyse af den dræbte ulv.

- Det er selvfølgelig nødvendigt, at den her undersøgelse bliver lavet, så man kan komme fuldstændig til bunds. Det er den første sag af sin karakter I danmark, og så vidt jeg kan se faktisk I hele verden, hvor man tager stilling til de her problematikker, og den skal selvfølgelig behandles grundigt, siger forsvarsadvokat, Jan Schneider.