Rente-feber: Skifter til fastforrentede lån

Selv kunder, der i flere år har holdt fast i F1-lånene, skifter nu til 30-årige lån på to procent. Men de har travlt, hvis de skal nå det i denne omgang.

De ansatte i banker og realkreditinstitutter har nu lige rasende travlt. Kunderne kimer dem ned for at få omlagt deres lån.

- Jeg og mine kolleger har ikke set noget lignende de sidste 25 år. Så meget tryk er der på, siger privatkundechef Olav Thordal Pedersen fra Spar Nord i Skive.

Det er den historisk lave rente, der er årsag til travlheden. For første gang i realkredittens 200-årige historie er det muligt at optage et fastforrentet lån på to procent over 30 år.

Og i morgen fredag er en vigtig deadline for husejere, der har variable lån med et års opsigelse. De kan kun opsiges en gang om året - mange af dem har opsigelse per 31. marts med to måneders varsel.

Dermed er sidste chance altså i morgen fredag.

- Vi har rigeligt at se til. Når kunderne ringer ind om andet end lån, spørger vi lige, om det kan vente til næste uge, siger kunderådgiver Vibeke Haubjerg fra Ringkjøbing Landbobank.

Og selv kunder, der i flere år har sværget til F1-lånene, har fået øjnene op for det fastforrentede lån på to procent.

- Forskellen på et fastforrentet og et F1-lån er helt nede på omkring 350 kroner. Ser vi bare et år tilbage, var vi oppe på omkring 1000 kroners forskel på de to lån - og det er altså per måned, siger Olav Thordal Pedersen.

Interview med Vibeke Haubjerg, Ringkjøbing Landbobank

0:53

Interview med privatkundechef Olav Thordal Pedersen fra Spar Nord i Skive:

0:58

2:22
Det er første gang i realkreditternes 200-årige historie, at det er muligt at optage et lån med en fast rente på kun 2 procent