Rekordmange spillede skak i skolerne

Aldrig før har så mange skoler deltaget i Skolernes Skakdag. Alene her i landsdelen brugte 3.000 skoleelever dagen på at spille skak.

Arkivfoto. Foto: Annelene Petersen / Ritzau Scanpix

For tusindvis af skoleelever blev smartphones og tablets for en stund pakket væk, mens skakbræt og brikker kom på bordet. 49.853 elever fra 293 skoler har i dag deltaget i den årlige Skolernes Skakdag, og det er det højeste antal nogensinde.

Alene i Midt- og Vestjylland var 3.000 elever fordelt på 21 skoler med til at spille skak. Blandt dem var Spjald Skole, hvor 200 elever forsøgte at finde hoved og hale i det strategitunge brætspil.

- Det er ret sjovt. Man er nødt til at tænke ret meget over, hvad man skal gøre, siger 13-årige Micas Nørby fra 6. klasse.

Det er en rigtig god mulighed for at få gang i de små grå. Skak skaber nye veje i hjernen til at tænke strategisk og kreativt.

Charlotte Høgh Nielsen, Spjald Skole

Andre var dog knapt så vilde med at skifte bøgerne ud med konger og dronninger.

- Det er ikke lige noget, jeg har glædet mig til. Ikke sådan helt vildt, siger en anden elev i 6. klasse, Sheila Røitoft på 12 år.

Om de kan lide spillet eller ej, så giver skakspillet flere brikker at rykke rundt med. Undersøgelser viser, at børn bliver bedre til matematik af at spille skak. 

- Det er en rigtig god mulighed for at få gang i de små grå. Skak skaber nye veje i hjernen til at tænke strategisk og kreativt, så derfor spiller vi skak hvert år her på Spjald Skole, siger lærer og skakansvarlig Charlotte Høgh Nielsen.

01:02

3.000 skoleelever i Midt- og Vestjylland har i dag spillet skak. Vi var med på Spjald skole.

Luk video

Læs også Kenneth fra Spjald vandt DM i Skills