Regionens gymnasier er Danmarks bedste

To af Midt- og Vestjyllands gymnasier ligger i toppen over hvilke gymnasier, der løfter eleverne mest. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Hvis du gerne vil have mest mulig lærdom ud af din gymnasietid, skal du vælge det Kristne Gymnasium i Ringkøbing eller Ikast-Brande Gymnasium. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Erhverv står bag.

Dansk Erhverv har analyseret 201 almene, tekniske og handelsgymnasier for deres evne til at løfte elevernes faglige niveau, efter der er taget højde for den enkelte elevgruppes karakterer fra folkeskolen samt bl.a. forældrenes uddannelse og nuværende jobsituation.

På listen over de almene gymnasier (STX) ligger det Kristne Gymnasium nummer et og Ikast-Brande Gymnasium nummer to. Midt- og Vestjylland er godt repræsenteret på top 10-listen, hvor man også kan finde Ringkjøbing Gymnasium (nummer syv) og Vestjysk Gymnasium i Tarm (nummer ti).

Stor kvalitetsforskel

Der er generelt stor forskel på kvaliteten af gymnasierne. Blandt andet får eleverne på Hjørring Gymnasium mindre ud af undervisningen, end man kunne forvente. Det bekymrer Dansk Erhverv.

- Vi kan ikke være bekendt, at der er så store forskelle på kvaliteten af landets gymnasier. De unge der starter på gymnasierne kommer jo ud i den anden ende for at læse videre og bliver til morgendagens arbejdskraft, siger Mette Fjord Sørensen, uddannelses og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

I opgørelsen over handelsskolerne er det også vestjysk på toppen - her er det Ringkjøbing Handelsskole og Handelsgymnasium, der fører an.

Også indenfor handelsskolerne er det et vestjysk uddannelsessted, der ligger i top. Du kan se hele listen eller finde din egen ungdomsuddannelse på http://www.detgodegymnasium.dk/

.

Sidste år lå det Kristne Gymnasium også i top - se vores indslag fra dengang herunder:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.