Regentparrets program i Ringkøbing

Til september besøger Dronningen og Prinsgemalen Ringkøbing-Skjern Kommune. (FOTO: Finn Frandsen, Polfoto.)

Til efteråret kommer Hende Majestæt Dronningen sammen med Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen på besøg i Ringkøbing.

Den 2. september kører regentparret gennem Ringkøbings gader i en karet eskorteret af garderhusarregimentets hesteskadron. Her vil Dronningen og Prinsgemalen få den store rundvisning i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi glæder os meget til regentparrets besøg, og vi har lagt et program, der i høj grad giver alle mulighed for at se og vinke til regentparret - lige fra modtagelsen på rådhuset om formiddagen til afslutningen om eftermiddagen på Torvet, siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Først på dagen

Om formiddagen vil regentparret sammen besøge Vestas på havnen i Ringkøbing, hvor de vil få et indblik i vedvarende energi.

Herefter tager de kareten videre til møbelfirmaet Onecollection, hvor firmaets designer vil vise sit showroom frem.

- Vi har mange spændende steder, som vi ser frem til at vise regentparret. Der er heldigvis mange, så det har været en udfordring at vælge nogle ud, men jeg er sikker på, at vi har lagt et program, som vil interessere både Dronningen og Prinsgemalen, siger Iver Enevoldsen.

Over middag

Efter en frokost på Hotel Fjordgården splitter regentparret op. Dronning Margrethe bliver i Ringkøbing, hvor hun blandt andet skal høre elever fra Ringkøbing-Skjern Musikskole spille og modtage historiske fortællinger på Ringkøbing-Skjern Museum.

Samtidig tager Prins Henrik ud af byen til et besøg på Danmarks Flymuseum ved Stauning Lufthavn. Herefter vil han have mulighed for at få slukket tørsten, når han besøger Stauning Whiskey.

Dagen afsluttes på Torvet i Ringkøbing med en tale fra borgmester Enevoldsen.