Protestgruppe føler sig svigtet i sag om havvindmøller

I Vestjylland er der skuffelse over, at kystnære vindmøller opføres, som et led i at PSO-afgiften afskaffes.

Bestyrelsesformand for protestgruppen, STOP Vesterhav Syd, Preben Greibe er skuffet over politikernes kovending i forhold til kystnære vindmøller, der nu skal opføres ved Holmsland Klit nær Ringkøbing.
- Vi er skuffede. Vi har arbejdet hårdt for, at der ikke skulle komme de her kystnære vindmøller op. Vi er skuffet over, at politikerne ikke kan se, at de har begået en fejlbeslutning, siger Preben Greibe. 

Foreningen repræsenterer omkring 2500 husstande i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foreningen har været stærkt utilfredse med placeringen af vindmøllerne, som de mener vil gøre skade i et naturskønt område.
- Jeg personligt føler mig meget svigtet af Konservative. Vi er jo ikke mod kystnære vindmøller generelt. Vi er utilfredse med placeringen af dem, siger Preben Greibe.

Aftalen om de kystnære vindmøller blev indgået torsdag aften, som et led i den aftale, der vil afskaffe PSO-afgiften.
- Vi har haft god kontakt til en række politiske partier. Og i blå blok, har de Konservative ikke ville ændre på et forlig, de indgik i 2012. Det er politik, og det øjeblik vi havnede i finanslovsmøllen, så er der mulighed for at vinde og mulighed for at tabe. Vi må erkende, at sådan er politik. Men at blande havvindmøller og PSO-afgift sammen, det har vi aldrig rigtigt kunne forstå.

Også ved Harboøre Tange skal der opføres kystnære vindmøller.   

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.