Protest over havvindmøller ved sommerhusområde

I dag havde Feriehusudlejernes Brancheforening foretræde i Folketinget i protest over planer om kystnære havvindmøller ved populære sommerhusområder.

I dag protesterede Feriehusudlejernes Brancheforening over planerne om kystnære havvindmøller ved Hvide Sande og Søndervig. Foreningen havde i dag foretræde for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg. Ifølge direktøren gik det efter planen.

- Jeg føler, at der blev lyttet til vores pointer og bekymringer. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at udvalget nu vil prøve at få havvindmølleplanerne undersøgt bedre, før de føres ud i livet, siger administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen.

Foreningen frygter, at byggeriet af 30-40 havvindmøller med en højde på 220 meter 4-8 km fra kysten ved Holmsland Klit vil få alvorlige konsekvenser for turismen i de populære sommerhusområder ved blandt andet Søndervig og Hvide Sande.

- Jeg bad udvalget om at tænke sig om for at få et ordentligt beslutningsgrundlag i forhold til, hvor havvindmøllerne skal være, og hvor de ikke skal være, siger Carlos Villaro Lassen.

Tysk nej til havvindmøller

Det er havvindmøllernes placering tæt på sommerhusområderne, der får alarmklokkerne til at ringe hos brancheforeningen.

En ny undersøgelse viser nemlig, at 63 procent af de adspurgte tyske turister vil vælge en dansk sommerferie ved Vesterhavet fra, hvis udsigten bliver ødelagt af store havvindmøller.

- På mødet viste vi resultatet af undersøgelsen. Vi fortalte dem, at de ikke har et realistisk overblik over de erhvervs- og turistmæssige konsekvenser, og det virkede de meget lydhøre for, siger Carlos Villaro Lassen.

Sommerhusområderne ved Holmsland Klit ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune, der er den kommune i landet med flest udenlandske turister. Heraf udgør tyskerne langt den største del – helt præcist 85 procent.

- Det er klart, at hvis 63 procent af de tyske turister forsvinder på grund af havvindmøllerne, vil det få alvorlige konsekvenser, siger Carlos Villaro Lassen.