Politikere vil heller ikke finde sig i nabostrid

Det skal være meget nemmere og hurtigere at få hjælp til alvorlige nabostridigheder. Det mener to folketingspolitikere, der nu blander de sig i konkrete sager her i landsdelen.

Det gør stort indtryk på både SF's retsordfører og på DF’s Dennis Flydtkjær, når de bliver præsenteret for den virkelighed, borgerne i Bonnet og Troldhede er en del af lige nu.

- Jeg føler med de borgere, siger Karina Lorentzen, der er SF’s retsordfører.

- Jeg kan godt forstå, det her giver en masse utryghed for borgerne i de her to byer, og sikkert også andre steder, hvor det her er et problem, siger Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Dennis Flydtkjær fra Herning.

De er blevet præsenteret for TV MIDTVEST’s indslag fra Bonnet, hvor et vagtværn hver aften den sidste halvanden måned har samlet sig foran en borgers hus. For at vise de har fået nok af mandens chikane.

Læs også Nabostrid: Beboere savner hjælp fra myndigheder

Og de har også set indslag fra Troldhede, hvor en borger, Bo Frederiksen, igennem længere tid har været centrum i en stor nabokonflikt.

I begge tilfælde er borgerne frustrerede over, at det skal tage så lang tid at finde en løsning, når en borger chikanerer og truer naboer. Det anerkender både SF og Dansk Folkeparti nu. De mener, det er uholdbart, men understreger samtidig, at sagerne er komplekse.

- Det er virkelig svært, at lave lovgivning, der tager højde for, at folk de opfører sig ubehageligt. Og jeg har i hvert fald ikke en løsning, jeg lige kan diske op med i dag, men jeg synes faktisk, den her problemstilling fortjener at bliev undersøgt nærmere, siger SF's retsordfører.

Vil rejse problemet for justitsministeren

Efter at være blevet bekendte med de to tilfælde af nabostridigheder, er begge partier er nu parate til at gå til Justitsministeren for at finde en løsning på problemerne.

- Det er en problemstilling, vi tager seriøst her på Christiansborg og vil prøve at sætte nogle kloge mennesker sammen, som kan være med til at finde nogel balancerede løsninger, så man får lettere ved at komme det her til livs, siger Dennis Flydtkjær fra DF.

Læs også Nabostrid: Jette føler sig terroriseret af nabo

I både Bonnet og Troldhede ønsker de at manden skal flytte, men det er ikke sikkert løsningen er så enkel.

- Lad os sige, at man er heldig at få flyttet manden, men så starter det jo forfra et nyt sted, og det er det, der i virkeligheden er udfordringen, siger Karina Lorentzen (SF).

Partierne vil have justitsministeren til at nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra myndigheder og eksperter, der skal undersøge problemstillingen. 

02:28 Luk video