Politiker frygter erstatningssag

SF-politiker vil have undersøgt, om et nyt innovationscenter i Skjern kan ende med store regninger til borgere og politikere.

Statsforvaltningen Midtjylland skal nu svare på, om det er lovligt, at det kommunalt ejede forsyningsselskab Ringkøbing-Skjern Forsyning investerer et stort millionbeløb i et kommende innovationscenter i Skjern.

Det er SFs byrådsmedlem, Niels Rasmussen fra Tarm, der har indbragt sagen for statsforvaltningen. Rasmussen frygter, at sagen kan ende med store erstatningskrav til både forbrugere og byrådsmedlemmer.

- Jeg vil sikre mig, at borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune ikke får en stor ekstra regning, fordi forsyningsselskabet investerer mere i innovationscentret, end loven tillader. Jeg vil også gerne have svar på, om jeg som byrådsmedlem og medlem af forsyningsselskabets bestyrelse kan blive gjort ansvarlig for beslutningen, siger Niels Rasmussen til tvmidtvest.dk.

Investering på 140 millioner

Han er af flere kilder blevet advaret om, at investeringen kan være på kant med loven. Han frygter, at forsyningsselskabet kan blive stillet til ansvar for at bruge forbrugernes penge på ulovlig erhervsstøtte. 

- Det er en viden, jeg bliver nødt til at reagere på. Derfor vil jeg nu have et klart svar, siger han.

Rasmussen mener, at Ringkøbing-Skjern Forsyning kunne nøjes med at investere omkring 20 millioner i innovationscentret - altså langt under de omkring 140 millioner der er lagt op til.

SF-politikeren mener, at man bør vente med at bygge innovationscentret, indtil lovligheden er blevet undersøgt - og indtil man er sikker på, at økonomien hænger sammen.

Niels Rasmussen fortæller her, hvorfor han vil have Statsforvaltningen Midtjylland til at undersøge sagen om innovationscentret:

 

Niels Rasmussen om henvendelse til statsforvaltningen

TV/MIDT-VEST sendte i december dette indslag om det omstridte innovationscenter:

Et kommende innovationscenter i Ringkøbing-Skjern har skabt splid i Venstre og utryghed blandt forbrugerne.