Politihund fangede rumænsk tyveknægt på flugt

Det lykkedes natten til fredag for Midt- og Vestjyllands Politi at fange en af flere mænd, der forsøgte at bryde ind i Expert i Ringkøbing.

Opdatering den 20. juli 2018 klokken 17:35: Den anholdte modtog en straksdom på 60 dage og har indrejseforbud i landet i seks år. Det skyldes, han har overtrådt et indrejseforbud, han blev idømt i 2016.

Kl. 00:35 natten til fredag fik politiet en melding om, at indbrudstyve med et koben forsøgte at bryde ind i Expert-butikken på Algade i Ringkøbing.

- Da vi ankommer, er gerningsmændene på vej væk i en bil, men en af dem når ikke at komme med. Vi sender en hund efter ham, og det lykkes hunden at få fat i ham.

Sådan forklarer Jens Claumarh, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Tidligere dømt for hæleri

Manden viste sig at være en 47-årig rumæner, der opholder sig ulovligt i Danmark. Han er nemlig tidligere dømt for hæleri og har derfor fået forbud mod at rejse ind i landet.

- Nu skal vi have fat i en tolk, og så skal vi have afhørt den her mand, så vi kan få fundet hans kammerater. Vi skal også have kigget nærmere på, om der var overvågning på stedet, og om den sigtede måske har en mobiltelefon, der kan lede os på sporet af hans medgerningsmænd, lyder det fra vagtchefen.

Politiet kunne i nat ikke vurdere, om der i bilen sad yderligere to eller tre gerningsmænd.

Har du set en mørk Opel Astra?

Politiets umiddelbart bedste spor i sagen er dog den bil, som de resterende gerningsmænd forsvandt i. 

- Der er tale om en mørk Opel Astra. Den er rumænsk indregistreret. Det var, hvad vi nåede at se, da vi ankom til stedet. Hvis nogen ser eller allerede har set bilen, hører vi meget gerne fra dem, slår Jens Claumarch fast.

Det lykkedes i øvrigt ikke for mændene at få adgang til butikken, og de flygtede derfor tomhændede fra stedet, da politiet meldte sin ankomst.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.