Politiet vil fængsle 40-årig for drab

Den 40-årige mand fra Tarm skal torsdag klokken 12 forklare sig foran en dommer ved Retten i Herning.

Torsdag ved middagstid skal en 40-årig mand forklare sig over for en dommer ved Retten i Herning om, hvad der lå bag, da han onsdag aften påkørte en 39-årig cyklist, som efterfølgende afgik ved døden.

- Vi frygter, at der kan være tale om en forsætlig påkørsel, og derfor har vi rejst sigtelse for manddrab, fortæller politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Påkørslen skete på Tværvej i Skjern ud for nummer 35. Ifølge politiet kendte de to mænd hinanden på forhånd.

- Vi skal have klarlagt deres relation. Den har vi ikke helt på plads endnu, men de kendte hinanden, fortæller Bjarne Højgaard.

Politiets drabssigtelse er blandt andet baseret på vidneforklaringer, som godtgør, at manden bag rattet skulle have kørt over cyklisten ikke bare én, men to gange.

Som det altid er tilfældet i drabssager, så skal den afdøde obduceres. Det sker blandt andet for at klarlægge den nøjagtige dødsårsag og for i en eventuel senere retssag at kunne bevise, hvad der har forvoldt døden.

Bjarne Højgaard oplyser til Ritzau, at den 39-årige vil blive obduceret i løbet af torsdagen.

Ved middagstid bliver den 40-årige fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning. Her vil senioranklager Claus Benner formentlig bede retten om at varetægtsfængsle den 40-årige mand.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.