Politiaktion: Psykisk syg mand anholdt i Hee

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en 37-årig psykisk syg mand fra Hee, der i dag og i nat har truet både politiet og sin kontaktperson.

Midt- og Vestjyllands Politi  satte i dag en politiaktion i gang på Hovervej i Hee, hvor de har anholdt en 37-årig mand, der i løbet af natten og dagen i dag havde truet både politiet og en kontaktperson i det psykiatriske system.

 

-Der er tale om en 37-årig psykisk syg  mand, der bor på feriecentret. Han har ringet flere gange til os i løbet af i dag og i nat og truet med at gøre skade på sin kontaktperson inden for det psykiatriske system. Da han også er truende overfor politiet, vælger vi at sætte en anholdelsesaktion i gang, siger vagtchef, Anders Olesen fra Midt-og Vestjyllands politi.

Manden, der sagde han havde en kniv, var alene hjemme, da han foretog opkaldende og politiet mente derfor, at de havde styr på den navngivne person. Derfor satsede de på, at han ville falde ned i løbet af natten og morgenen. Det skete dog ikke og derfor satte politiet talstærkt ind.

-Der er noget, der hedder ”suicide by cop”, som er en selvmordmetode, hvor man gør sig farlig, så politiet bliver nødt til at skyde den pågældende person. Vi kan kun gisne om, at det var det, han var ude på, men derfor mødte vi så mange op, for at kunne overmande ham, hvis det kom dertil.

Politiet havde taget en forhandler med, og det lykkedes ham at overtale manden, således at han selv kom gående ud til politiet, hvorefter politiet anholdte den 37-årig uden nogen dramatik, lyder det fra Anders Olesen.

Ifølge politiet er den 37-årige mand er nu kørt til Holstebro Sygehus, hvor han er blevet tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling.

Det er nu op til sagsbehandlere og jurister at vurdere, hvorvidt manden skal sigtes. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.