Polakker stjal maskine til ½ million

Sent mandag aften stjal tre polakker en teleskoplæsser fra en virksomhed i Spjald, men det lykkedes politiet at finde liften og fange en af tyvene.

Omkring klokken 23 mandag aften blev politiet alarmeret af en borger i Spjald. Tre mænd var i gang med at læsse en teleskoplæsser op på en polsk indregistreret lastbil. Værdien af en sådan lift er på en halv million kroner. Men da politipatruljerne nåede frem til stedet, var både gerningsmænd, lastbil og teleskoplæsser væk. Betjentene skulle dog ikke lede ret lang tid, før de fandt frem til det hele. Lastbilen med liften var nemlig kørt fast tæt på gerningsstedet. Her fandt politiet også føreren af lastbilen, en 46-årig polsk statsborger, mens de to andre gerningsmænd var stukket af.

Flere vidner har set polakkerne

Den 46-årige polak er nu anholdt og skal afhøres af politiet senere i dag. Politiet har endnu ikke fundet de to andre gerningsmænd, men lederen af lokalpolitiet i Ringkøbing, Jens Ole Pedersen fortæller, at de formenligt er blevet set af flere vidner.

- Vi har fået et par anmeldelser om, at vidner har set en mand i grøften ved hovedvejen mellem Hanning og Finderup, forklarer Jens Ole Pedersen.

Et vidne i Brejning opdagede også en polsk mand i sin garage, men polakken stak af, da han blev opdaget. Politiet har desuden fundet en personbil på polske nummerplader i området, som de nu har til undersøgelse. Hvis nogen møder polakkerne, vil politiet gerne fra dem. De kan kontaktes på telefonnummer 114.