Pizzaria-ejer dømt for påsat brand

Ejeren af det pizzaria, der i september udbrændte i Hvide Sande, er torsdag blevet dømt skyldig i at have sat ild til sin egen virksomhed

Retten i Herning afgjorde torsdag, at det var ejeren selv der satte ild til sit pizzaria Rayan's Buffet i Hvide Sande, da det udbrændte natten til den 13. september 2011.

Ejeren havde økonomiske problemer, og derfor mener retten, at han satte ild til bygningen for at få penge fra sit forsikringsselskab.

Ikke nogen tegn på indbrud

Retten lagde vægt på, at der ikke havde været nogle tegn på indbrud i pizzariaet.

Derudover var mandens mobiltelefon blevet opfanget på en sendemast i Hvide Sande omkring det tidspunkt, hvor branden opstod, selvom ejeren hævdede, at han var på sin bopæl i Aarhus.

Blot én måned før branden, betalte ejeren også et stort skyldnerbeløb til sit forsikringsselskab, selvom han havde økonomiske problemer, hvilkede også virkede mistænkeligt.

Nægter sig skyldig

Ejeren nægtede sig skyldig i at have sat ild til sit eget pizzeria. Han forklarede i retten, at han troede det var tyske håndværkere der havde gjort det, fordi han skyldte dem penge.

Men den forklaring troede retten ikke på.

Sal mentalundersøges

Ejeren er nu dømt skyldig i at have sat ild til pizzariaet, men straffen får han først den 27. april. Manden skal først mentalundersøges, for at finde ud af, om han er egnet til straf.

Anklagemyndigheden forlanger mellem halvandet og to års fængsel til manden, og derefter skal han udvises af Danmark, da han ikke er dansk statsborger.