Pindsvin på jagt: Nu kan du finde pindsvin i haven

Da pindsvinet er ved at fede sig op til vinteren, er det nu, du kan finde pindsvin i haven.

Ligesom mange andre dyr, så går pindsvin i hi for vinteren. Og lige nu er pindsvinene i gang med at fede sig op til netop det, hvilket betyder, at de er meget aktive i jagten på mad. 

Hvis du vil se pindsvin ude i din have er det lige nu, at du har chancen. Den er om sommeren normalt ikke specielt aktiv i dagtimerne, men i disse dage skal den spise så meget som overhovedet muligt. 

En naturvejleder fra Naturstyrelsen Vestjylland forklarer, at det er en hektisk tid for pindsvinet. 

- Lige nu har de rigtigt travlt med at bygge fedt på. Det er jo snart vinter, og de skal ligge i hi i op til et halvt år, så de skal have spist sig rigtigt store fedtreserver på. Så derfor er det nu, at man har chance for at se dem ude i ens have, siger Brian Kjølhede Jensen. 

Pindsvineven redder pindsvineliv

Conny Jespersen er en af 150 'pindsvinevenner' rundt i landet, og hun hjælper både tilskadekomne pindsvin, der fx er blevet bidt af en hund, men også sultne pindsvin, der ikke er klar til vinteren. Hun laver selv mad til dem. 

- Det er en grød lavet af opblødt kattemad, lidt honning og hvis de skal forkæles ekstra, så køber jeg også nogle melorme, siger pindsvineplejeren. 

Conny Jespersen holder pindsvinene hos sig, indtil de vejer omkring 800 gram, for så har de opbygget så store fedtdepoter, at de er klar til at klare sig selv om vinteren. 

Grunden til, at Conny Jespersen hjælper dyrene er ret simpel: Det er søde dyr, og de er truede. 

- Jeg synes, pindsvinet er et fantastisk dyr, og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for dem.