Pengene strømmer ind i Vestas efter ekstraordinært år

Danske Vestas kan sætte forventningerne op til årets indtjening og omsætning efter ekstraordinært år.

For den danske vindmøllegigant Vestas har 2016 været et ekstraordinært godt år.

Så godt, at selskabet kan sætte forventningerne markant op til, hvor mange penge der er tjent, når året er omme.

- 2016 har vist sig at være et ekstraordinært år og hovedsageligt baseret på en forbedret sigtbarhed for resten af året opjusteres forventningerne til 2016 på alle parametre, skriver selskabet i regnskabet for tredje kvartal.

En række poster i regnskabet tegner bedre, end Vestas hidtil har meldt ud.

Vestas opjusterer blandt andet forventningerne til omsætningen i 2016 fra mindst 9,5 milliarder euro til nu 10-10,5 milliarder euro.

Det er anden gang i år, at forventningerne til omsætningen sættes op. Topchefen i Vestas, Anders Runevad, er godt tilfreds.

- Omsætning og indtjening steg markant, ligesom det var tilfældet med overleveringer på tværs af alle regioner.

- Ordreindgangen steg med 17 procent, mens den samlede ordrebeholdning for vindmøller og service faldt i kvartalet primært drevet af højt aktivitetsniveau på overleveringer af vindmøller, siger han i regnskabet.

Og topchefen kan sagtens tillade sig at være tilfreds med regnskabet, siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, som følger Vestas tæt.

- Hovedpunkterne er en bedre omsætning, bedre bruttomarginal, bedre omkostningsstyring og klart højere indtjening end ventet.

- Det er en uventet opjustering og en stor opjustering på alle parametre, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

- Tredje kvartal er endnu et vidnesbyrd om, at Vestas nu kan levere på et niveau, som vi for bare to kvartaler siden ikke havde troet var muligt, siger han.

Vestas fik et resultat før skat i tredje kvartal på 411 millioner euro, hvor det tilsvarende resultat lød på 279 millioner euro i 2015.

Omsætningen landede på 2,9 milliarder euro i kvartalet mod 2,1 milliarder euro i samme periode i 2015.