Påtale til Skjern Bank

Skjern Bank har fået en påtale af Finanstilsynet og dropper nu helt idéen om at give en høj rente som betaling for risikovillig kapital.

Skjern Bank manglede i slutningen af 2009 kapital og valgte at tilbyde kunerne 8% i rente, hvis de ville investere i ansvarlig kapital, som var bundet i fem år. Hver kunde skulle minimum investere 10.000 kroner. Altså penge, man risikerede at miste, hvis det gik skidt for banken. Og alt sammen noget, banken gjorde for at få penge på kontoen. Det lykkedes banken at samle 100 millioner kroner sammen i ansvarlig kapital på den måde.

Finanstilsynet kunne ikke lide informationsmaterialet

Men nu har Skjern Bank altså fået en påtale af Finanstilsynet, som ikke er tilfreds med det informationsmateriale, banken gav kunderne. Tilsynet mener, banken præsenterede kapitalbeviserne på en måde, der kan give indtryk af, at risikoen ikke er meget forskellig fra almindelige indlån. Bankens direktør Per Munck mener, at banken har rådgivet helt forsvarligt og tilføjer, at tegningsperioden for kapitalbeviserne sluttede i december 2009. Da banken således ikke markedsfører produktet længere, har Finanstilsyndet medddelt, at det ikke foretager sig yderligere i sagen.

Se indslag fra 25. nov. om bankens tilbud:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.