Påsketræk i Borris trak rekord stort publikum

Mellem 5200-5400 mennesker var påskedag til traktortræk i Borris, dermed slog påsketrækket sidste års rekord.

De store traktorer, der søndag kørte på Borris Landbrugsskole, kan ikke bare trække tunge læs, de kan også trække rigtig mange mennesker til. Traktortrækket i Borris sigtede før søndagens træk efter at slå sidste års tilskuerrekord på knap 5000 deltagere, og det lykkedes.

- Vi har klart overgået sidste års antal. Det er et skud, men i år har vi været over 5000, der har vel været cirka 5200-5400 mennesker, det er fedt, siger Inger Bech, der er kommunikations ansvarlig for påsketrækket i Borris.

quoteVi har klart overgået sidste års antal. Det er et skud, men i år har vi været over 5000.

Inger Bech, Kommunikationsansvarlig, Påsketrækket i Borris

Væksten kommer især udenlands fra, således havde stævnet i år sin første svenske deltager, og med en svensk deltager fulgte også svenske publikummer. Også en del norske publikummer havde fundet til Borris påskedag, og den eneste kvindelige deltager kom fra Norge i form af Inger Björnland. Hun imponerede stort ved at vinde den klasse, hun var opstillet i. 

 
 
Foto: Privatfoto: Inger Bech

Men det er især et folkefærd færd fra syd, der har taget påsketrækket til sig. Flere Hollændere havde taget turen til Jylland for at se på de store maskiner.

- I år er der kommet mange hollændere. Det er sjovt, for vi har ikke reklameret i Holland, men de siger, de har hørt om os på Facebook, fortæller Inger Bech.

Vil være endnu større

100 frivillige har arbejdet for at få det rekordstore påsketræk stablet på benene. På trods af at de mange tilskuere har været rigtig øltørstige, har der ikke været noget sikkerhedsmæssige problemer.

-   Der har ingen ballade været, så det er en fornøjelse. Jeg tror også, det er med til at lokke flere folk til, at der ikke er noget ballade, siger Inger Bech.

Udover at sætte masser af øl til livs har tilskuerne også været rigtig sultne. 600 kilo ribbensstegsandwichs er blevet spist, og dermed måtte stævnet melde udsolgt. Men Inger Bech og de andre frivillige er klar til at lave endnu mere mad til næste år, der er ambitionen nemlig at vokse endnu mere.

- Selvfølgelig skal det være større! Vi hører både fra de norske, svenske og hollandske tilskuere og naturligvis også de danske, at de er glade, og de kommer igen til næste år, så mon ikke de tager nogle flere med, det håber vi, siger Inger Bech. 

Det var syvende gang påsketrækket blev holdt i Borris. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.