Partikolleger i Folketinget er kede af Lunde-exit

Flere af Venstres midt- og vestjyske MF'ere begræder, at Esben Lunde stopper som minister. Han bliver svær at erstatte.

'Esben Lunde Larsen (V) stopper som miljø- og fødevareminister og genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. En beslutning, Venstres Thomas Danielsen, der også er valgt i Vestjyllands Storkreds, har kendt til i nogen tid. Ærgerligt, men forståeligt.

- Det er en beslutning, som jeg har fuld forståelse for. Jeg har arbejdet utrolig godt sammen med Esben, og der er bred enighed om i Folketinget, at han er én af de ministre, der er bedst til at inddrage folketingets partier i det politiske arbejde, siger han til TV MIDTVEST.

- På det personlige plan er jeg meget ked af det, fordi jeg har det godt sammen med Esben, og nu fortsætter han heldigvis i Folketinget (indtil næste valg, red.), og derfor vil han stadigvæk være en ressource for vores landsdel, men jeg kommer til at savne ham som minister.

Ifølge Thomas Danielsen er det statsministeren, der har besluttet, at det tirsdag skulle offentliggøres, at Esben Lunde Larsen og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind stopper som ministre.

Til spørgsmålet om, hvilke bevæggrunde Esben Lunde har haft for at stoppe som minister, siger Thomas Danielsen:

- De bliver mellem Esben og mig.

Ringkøbing-Skjern skal fylde store sko ud

En anden af Lundes Venstre-kolleger på Christiansborg, Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thistedkredsen, hylder den afgående ministers flersidighed.

- Esben har på sin egen fornemme vis kombineret en stærk akademisk tilgang med en solid forankring fra det vestjyske, og det bliver da store sko, der skal fyldes ud i Ringkøbing-Skjern Kredsen, når Esben har valgt ikke at genopstille. Han har været myreflittig, forklarer han.

Onsdag forventes det, at statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer Esben Lundes efterfølger.