P-vagt kaldt til undsætning i Ringkøbing-Skjern Kommune

Politiet har for mange problemer med ulovlige parkeringer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu skal en p-vagt sætte en stopper for problemet.

Ulovlige parkeringer på handicappladser, manglende overholdelse af tidsfrister og parkering på privat grund er bare nogle af problemerne i bymidten i Ringkøbing. 

- Hvis de lige hurtigt skal ind og have noget, så er folk gode til lige at smide bilen. Og så holder den egentlig mere i vejen, siger Majbritt Danielsen, der bor i Ringkøbing.

Indtil videre har det været politiets opgave at holde styr på de ulovlige parkeringer, men nu er parkeringsproblemerne simpelthen blevet for store. 

- Det er jævnligt, at vi får henvendelser, hvor der bliver parkeret i strid med reglerne, siger Mette Bundgaard, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

På private parkeringsområder er det parkeringsselskaber, der står for en lovlig parkering, men ellers er det politiets opgave.

quote Det er jævnligt, at vi får henvendelser, hvor der bliver parkeret i strid med reglerne.

Mette Bundgaard, Politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi

- Jeg synes, at det har været rigtig træls på godt jysk, at vi har måtte sige, at det har vi desværre ikke ressourcer til. Det har vi nu, siger politikommissæren. 

I samarbejde med politiet i Herning bliver der derfor indsat en parkeringsvagt til netop at få styr på parkeringsforholdene i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg synes, at det er dejligt at kunne lave en service for de borgere, der ringer til mig og laver anmeldelser, om at der bliver parkeret i strid med reglerne, siger Mette Bundgaard. 

Også hos kommunen er de stødt på problemet.

- Vi har faktisk i Teknik- og Miljøudvalget fra tid til anden fået nogle henvendelser fra folk, der bor inde midt i byen, der føler sig generet af folk, der holder på deres grund, siger Ole Kamp (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hos borgerne i Ringkøbing er der dog uenighed, om hvor god idé det er med en parkeringsvagt.

- Det vil da være træls. Det vil da være rigtig træls, siger Alfred Meyer. 

- Jeg synes ikke, det er så stort et problem, siger Else Hvidberg.

- Jeg tror faktisk, at det er et større problem, end mange de lige aner, siger Majbritt Danielsen. 

Den nye parkeringsvagt begynder i næste uge. 

Politiet har for mange problemer med ulovlige parkeringer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu skal en p-vagt sætte en stopper for problemet

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Trafik.