Oversvømmet sommerhusområde gør beboere utrygge

Jonna og Hans Christian Hansen har haft sommerhus i Bjerregård siden 2003. Oversvømmelserne i området får dem til at overveje, om de skal kaste håndklædet i ringen.

Sommerhusene er presset af vandet i Bjerregård. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Det har været det vådeste efterår nogensinde. Og det mærker de helt ind til sommerhusene i Bjerregård syd for Hvide Sande.

Læs også Grundvandet står så højt, at det truer sommerhuse

De sidste par dage har sommerhusejere kæmpet mod vandmasserne. Det er lykkedes at få vandet stoppet, men det står stadig så højt, at beboerne frygter, hvis der kommer endnu mere vand.

To af dem er Jonna og Hans Christan Hansen fra Give. De blev noget chokeret over det syn, der mødte dem fredag. 

- Jeg tænkte, hvis det skulle til at være sådan, så kunne vi måske ikke blive ved med at magte det og være her, siger Jonna Hansen. 

Jonna og Hans Christian Hansen fra Give har sommerhus i Bjerregård ved Hvide Sande.  Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

De har selv bygget sommerhuset tilbage i 2003. 

- Vi har prøvet det en gang før, og der sank vandet ret hurtigt. Men nu er det efterår, og vi er bange for regnvejret, som DMI også spår, at det bliver i vinter. 

Det seneste dage er vandet hverken steget eller faldet, men grundejerforeningen arbejder på en løsning. Og det er nok en god idé at finde sådan en, for Beredskabet har begrænsede muligheder for at hjælpe grundejerne. 

- Hvis vi pumper vandet væk fra et hus, løber det bare over til nabohuset, lød det tidligere denne uge fra beredskabschef ved Brand & Redning Midtvest, Kim Bjerg Wemmelund.

- Problemet er jo, at vi har et historisk år, hvor der kommer ualmindeligt meget regn fra oven. Det regn ligger sig som grundvand og pytter derude, og det stiger bare mere og mere. Undergrunden er så mættet af vand, at det ikke kan trække nogle steder hen, sagde han.

01:57

Det har været det vådeste efterår nogensinde. Og mærker de helt ind i sommerhusene i Bjerregård syd for Hvide Sande.

Luk video

Jonna og Jens Christian Hansen har lagt sandsække ud ved sommerhuset, som de er blevet opfordret til. Derudover afventer de, hvad grundejerforeningen kommer frem til.