Opdateret: Seks kørt på hospitalet efter kemikalieudslip på efterskole

Politi og ambulance er lige nu til stede ved Vedersø Idrætsefterskole, hvor der har været et kemikalieudslip. Flere unge tilses af en læge.

Opdateret 14.16

Beredskabsstyrelsen har ikke fundet ud af, hvor kemikalieudslippet er kommet fra. De har haft gang i to former for måleudstyr, men er ikke blevet klogere. Derfor kan de ikke stille mere op. Nu skylles vandlåsen rigtig godt igennem, der luftes ud, og der vil blive holdt ekstra øje med lokalet.

  Opdateret 12.56:

  I alt har 93 mennesker været i fysiklokalet. Af dem er 26 udtaget til nærmere undersøgelse, hvor de blandt andet har fået tjekket iltmætning og blodtryk. Seks er kørt til yderligere tjek på sygehuset. Det drejer sig om en pedel, to lærere og tre elever. De havde forskellige symptomer - herunder kvalme, hovedpine og udflåd fra øjnene.

   Der har været et kemikalieudslip i fysik- og kemilokalet på Vedersø Idrætsefterskole. Mandag konstaterede skolen, at der var en mærkelig og udefinerbar lugt i lokalet. Skolens medarbejdere valgte derfor at lufte ud i lokalet, men lugten var der stadig tirsdag morgen. 

   quoteDet er en meget speciel oplevelse, som vi gerne havde været foruden.

   Kim Skouborg, forstander, Vedersø Idrætsefterskole

   Fem af eleverne har tirsdag også klaget over kvalme og hovedpine, derfor er det helt store beredskab sat i gang. Både politi, ambulance, læge og beredskabsstyrelsen er kaldt til skolen. 

   - Det er en meget speciel oplevelse, som vi gerne havde været foruden, men der er mange professionelle folk igang til at tage sig af det, siger Kim Skouborg, der er forstander på efterskolen. 

   Alle elever, der har opholdt sig i og omkring lokalet er tirsdag sidst på formiddagen ved at blive tjekket af en læge. 

    - Eleverne tager det fint, men de, der har været i det, er lidt nervøse over hele situationen, siger Kim Skouborg.

   Man ved på nuværende tidspunkt ikke, hvad det er for en slags kemikalie, der har gjort eleverne skidt tilpasse, og derfor er beredskabsstyrelsen på vej til efterskolen med deres kemikaliefolk, som skal forsøge at finde ud af det. 

   - Vi har samlet alle eleverne, så alle er klar over, hvordan situationen er, men det er ikke sådan, at vi har trykket på panikknappen, siger Kim Skouborg.

   Selvom efterskolen tager det med ro, så har man valgt at aflyse resten af dagens undervisning. 

   0:32
   Hør indsatsleder og læge fortælle om situationen på efterskolen. 
   0:54
   Hør forstander Kim Skouborg fortælle om kemikalieudslippet.