Ole Krohn: Sløj regnefejl i banken

Sådan en svipser laver man kun een gang, siger finanskommentator om Skjern Banks store underskud.

TV 2s finans- og erhvervskommentator Ole Krohn er ikke imponeret af Skjern Banks forklaring om, at det er en ny hård linje fra Finanstilsynet, der er hovedårsag til bankens store underskud.

- Finanstilsynet har en hård linje, men det ved alle banker. Så jeg synes ikke, at det er i orden, at Skjern Bank har haft en attitude, der gjorde, at de troede, at de kunne nøjes med langt færre nedskrivninger end dem, Finanstilsynet så finder frem tid. Og jeg tror godt, at den administrerende direktør Per Munck er klar over, at sådan en svipser laver man kun een gang, siger Ole Krohn til TV MIDTVEST.

Skjern Bank offentliggjorde sit regnskab for 2014 tirsdag eftermiddag, og som ventet viste det et underskud på 56,7 millioner før skat. I efteråret regnede banken med et stort overskud, men efter et besøg af Finanstilsynet, blev banken tvunget til at forhøje sine nedskrivninger med omkring 100 millioner.

Bankdirektør Per Munck understreger, at banken har fulgt de regler for nedskrivning, som "vi har kunnet læse os til".

- Der kom ved juletid en ny vejledning om, at vi skulle tage hensyn til landbrugets krise, og det har vi og vores revisorer gjort efter bedste evne. Men det viste sig at være langt fra den praksis, der er gældende på området, siger han til TV MIDTVEST.

Interview med Ole Krohn om situationen i Skjern Bank:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.