Økonomisk førstehjælp til Stauning Lufthavn: Politikere sender mere end to millioner afsted

Byrådet i Ringkøbing-Skjern vedtager, at Stauning Lufthavn skal have økonomisk håndsrækning i millionklassen.

Et flertal i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune besluttede tirsdag aften at give en økonomisk indsprøjtning til Stauning Lufthavn. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Lufthavnen var på politikernes dagsordenen, da byrådet i Ringkøbing-Skjern holdt byrådsmøde.

Lufthavnen har brug for en økonomisk indsprøjtning på 2,5 millioner kroner, der ifølge avisen skal gå til anlægsudgifter. Og med udsigt til nye aktiviteter som et dronecenter og øget skoleflyvning var det penge, som de fleste af politikerne var villige til at finde. 

- Siden 1993 har kommunen puttet 50 millioner kroner i den lufthavn. Nu er der omsider noget, som peger i en positiv retning med et center for moderne teknologi. Derfor vil det være forkert at trække støtte nu, lød det ifølge avisen fra Socialdemokratiets, Helge Albertsen. 

Også kommunens viceborgmester, Søren Elbæk (A), var tilhænger af at finde millionerne. 

- Nu har vi chancen for at se, om det kan blive til en fornuftig udviklingsmulighed, lød det fra viceborgmesteren.

Det var dog ikke alle i byrådssalen, der delte optismisen. SF's Niels Rasmussen skulle ifølge dagbladet have fastslået, at denne håndsrækning er "sidste skud" for lufthavnen, mens hverken Kristendemokraterne eller løsgængeren Lennart Qvist var klar til sende flere penge. 

Flertallet fik dog sin vilje, og derfor kan lufthavnen nu se frem til et anlægstilskud på 2,5 millioner kroner. De ekstra millioner kommer oveni de knap to millioner, byrådet hvert år betaler til lufthavnen.

TV MIDTVEST har tidligere lavet dette indslag om de nye planer for lufthavnen.