Nyt valgfag: I lære som brandmand

7.-9.klasses elever på Lem Stationsskole Ringkøbing-Skjern Kommune kan efter sommerferien få brandmandslære på skoleskemaet.

Valgfag i folkeskolen forbindes med de fleste med hjemmekundskab, håndarbejde eller måske psykologi. Men nu får eleverne på Lem Skole i Ringkøbing-Skjern Kommune mulighed for at vælge et nyt og noget anderledes valgfag: Ungdomsbrandkorps.

Marianne Kipker er skoleleder på Lem Stationsskole og hun ser god mening i skolens nye tilbud:

- Det er et spørgsmål om at få uddannet unge til at blive en del af beredskabet, forklarer hun.

Brugt for frivillige i fremtiden

Knap halvdelen af det danske brandvæsen består af deltidsansatte, frivillige brandmænd. Og derfor giver det rigtig god mening, at man allerede fra skoletiden får givet interesserede en række gode ressourcer, der sidenhen kan komme det danske beredskab til gavn.

- Det er ingen hemmelighed, at vi mangler frivillige brandmænd i hele landet. Det her er en måde at få dem til at interessere sig for brandvæsenet og måske blive frivillige senere, siger Laurits Frandsen, uddannelsesleder i Brand og Redning i Ringkøbing-Skjern Kommune, til P4 Midt og Vest.

Stor opbakning

Og de unge er begejstrede ved udsigten til at lære om slukningsarbejde, om, hvordan ild reagerer, hvordan man undgår, at det spreder sig,  yder hjælp og holder fokus midt i en hektisk situation.

- Interessen for faget har været så stor, at der ikke var plads til alle på holdet, siger skoleleder Marianne Kipler.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30:

02:00 Luk video