Nynazister på spil i Skjern og Tarm: Kalder kunstværk gift

Den nationalsocialistiske forening, Nordfront, har natten til fredag været på spil med banner og bål i Tarm og Skjern. Målet var et Arnoldi-kunstværk.

Den her løbeseddel har Nordfront klistret på flere af de stolper, der bærer kunstværket i Tarm. Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Fredag indvies kunstværker af Per Arnoldi i Skjern og Tarm. Men først skulle der lige ryddes op. For i nat har medlemmer af foreningen, Nordfront, lavet, hvad de selv kalder en aktion mod kunstværkerne.

Blandt andet satte de et banner op med teksten, Nordfront.dk - og så klistrede de løbesedler på de stolper, der bærer kunstværket, som er tre kulturtage i forskellige farver.

Det er tagene her, som Nordfront natten til fredag "angreb" med løbesedler, banner og bål. Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

I teksten på løbesedlerne skriver Nordfront blandt andet, at Per Arnoldi er "folkefjendtlig", at han er blevet "hjernevasket af jødisk kulturmarxisme" og at hans kunst er "kulturel gift".

Frivillige har brugt fredag formiddag på at fjerne Nordfronts løbesedler. Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Det står der på Nordfronts løbesedler

Kunst har været menneskets følgesvend siden tidernes morgen. Vi kan spejle os i kunsten, og kunsten kan ændre den måde vi ser på og forstår verden.

God kunst kan opløfte den menneskelige ånd, gøre os til bedre mennesker og udvide vores horisont.  God kunst bør være en idealistisk fremstilling af noget som mennesker kan stræbe efter. God kunst skal have rødder fæstnet i den kultur hvorfra beskueren stammer.

Nordisk kunst og kultur har været under angreb meget længe. Kunsten er gennem årtier blevet fordærvet og voldtaget af kulturmarxistiske kræfter – og nordisk kultur forsøges afviklet til fordel for kulturmarxistisk anti-kultur.

Dette “kulturtag” er ikke en gave i din by. Det er kulturel gift!

Den folkefjendtlige Per Arnoldi er, som de fleste kunstnere i det besatte Danmark, blevet hjernevasket af jødisk kulturmarxisme. Hans “kunst” er et angreb på den nordiske folkeånd og den nordiske kultur!

Vi, i Den Nordiske Modstandsbevægelse, nægter at glemme vores fortid og vores kulturelle ophav. Vi holder fast i vores kulturs rødder og vi forkaster kulturmarxismens angreb på det nordiske folks ånd!

Tarm-borger: Tåbeligt og uforståeligt

Magnus Kolby fra Tarm var ham, der opdagede, at byen havde haft ubudne gæster. 

- Jeg var hernede kl. 9, og dér opdagede jeg det; så tænkte jeg, 'hvad er det her for noget?', og så læste jeg, at det var sådan noget, som ikke er så rart. Det, synes jeg bestemt, er ærgerligt, fortæller han.

Han og andre frivillige knokler ifølge ham for at gøre byen indbydende og interessant. 

- Vi er så stolte over, at vi kan få lavet den her åbning i dag, hvor Per Arnoldi selv vil være tilstede, og så sker der sådan noget i nat. Jeg kan ikke se noget formål med det, men der må åbenbart være nogen, der synes, det er sjovt, forklarer han.

- Jeg kan slet ikke følge sådan noget, at man blander tingene sammen. Det kan jeg slet ikke forholde mig til. Jeg synes, det er tåbeligt.

Video viser, hvad der skete i nat

På sin hjemmeside har Nordfront offentliggjort en video, der viser, at det var dem, som var i Tarm og Skjern i nat. Videoen viser også, at de tænder noget fyrværkeri og en form for bål under Arnoldis kunstværk. Se videoen nedenfor.

Arnoldi: Barsk besked

Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern fortæller Per Arnoldi, at det var en barsk besked at få i morgen-teen. Men han har ikke meget tilovers for gerningsmændene.

- Det er en lille fortabt skare, som bruger alle skældsordene, men er politisk latterlige, forklarer Arnoldi, som selv er tilstede ved fredagens indvielse. I øvrigt på sin 75 års fødselsdag.

Politiet efterforsker sagen

Vagtchef Carsten Henriksen hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter over for TV MIDTVEST at have modtaget en anmeldelse. Nu skal Lokalpolitiet i Herning i gang med at efterforske. Ikke noget de gør ofte med den slags sager.

- Det er en meget usædvanlig sag, siger vagtchefen.

01:33

Magnus Kolby kalder Nordfronts aktion tåbelig.

Luk video