Ny VVM for kystnære vindmøller er sat i gang

Fredag har Energistyrelsen meddelt Vattenfall, at der er sat gang i endnu en VVM-proces for Vesterhav Syd. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Foto: Jorgen True/Ritzau Scanpix

Projektet med 20 kystnære møller ud for Holmsland Klit tager nyt skridt i retningen mod en realisering. Fredag meldte Energistyrelsen Vattenfall Vindkraft Vesterhav Syd P/S, at der nu bliver sat gang i en ny VVM-proces. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Læs også Ny afgørelse kan forsinke kystnære vindmøller

- Nu skal der udarbejdes et VVM-tillæg, der omfatter det konkrete projekt, og først herefter kan Energistyrelsen træffe endelig afgørelse i sagen under inddragelse af den berørte offentlighed og med mulighed for klageadgang, fortæller Energistyrelsen i en pressemeddelelse.  

Energiklagenævnet har tidligere underkendt rammerne for projektet, som var beskrevet i et tidligere VVM-tillæg. Men nu kan Vattenfall gå i gang med at lave et nyt tillæg for Vesterhav Syd, som indeholder det konkrete projekt med vindmøllernes præcise placering og mølletype.

Samtidig åbner energistyrelsen op for at Vesterhav Nord-projektet også op får en ny VVM-vurdering ved Vesterhav Nord, hvor 21 kystnære møller skal placeres ud for Thyborøn.

Planen er, at de kystnære møller skal være i gang i 2020.  

00:43

I december lavede vi et indslag om det underkendte VVM-tillæg. Du kan se det lige her. 

Luk video