Ny ”shunt” ved dødskryds vækker glæde

Åbningen af den længe ventede shunt ved Lem vækker glæde. Shunten gør det farlige kryds med vingetransporter mere sikker.

Da tre mennesker for halvandet år siden blev kørt ihjel i krydset ved Lem mellem Lemvej og Ringkøbingvej, startede en plan om at få lavet en shunt, der skal lede de mange og farlige vingetransporter uden om krydset.

Borgerne er glade for den endelige løsning. Lisbeth Rahbek fra Skjern har selv oplevet, hvor farligt krydset ved Lem er. For to år siden blev hun torpederet bagfra af en bil, da hun holdt tilbage for en af de mange vingetransporter. Heldigvis kom hun ikke til skade.

- Jeg er meget glad for, at der endelig kommer en løsning. Jeg synes, at det har trukket noget ud, men at den er her nu, er godt, for min mand og jeg færdes meget på den. Det er rart at vide, at det fremover bliver mere sikkert for andre mennesker, siger Lisbeth Rahbek til TV MIDTVEST.

Også Søren Andersen, anlægschef i Vejdirektoratet, er glad for, at shunten langt om længe er blevet en realitet.

- Det er rigtig fint, at der er fundet en løsning mellem kommunen og Vejdirektoratet. Der har været udfordringer og dialog frem og tilbage, men jeg synes ikke, at det er noget, der har taget længere tid end normalt. Det har været helt efter bogen, siger Søren Andersen.