Ny publikumsrekord på vej i Søndervig

Sandskulpturfestivalen i Søndervig er for 11. år i træk på vej mod en ny publikumsrekord. Indtil nu har 125.000 besøgt de store sandskulpturer.

Sidste år var der 140.000 besøgende på sandskulpturfestivalen i Søndervig. I år har der, halvanden måned før festivalen slutter, allerede været 125.000 gæster. Det er betydeligt flere end på samme tidspunkt sidste år. I midten af juli så det, som for mange andre turistattraktioner, ud til, at antallet af gæster ikke ville stige, som de foregående år.

 - Det blev heldigvis bedre, da det store ryk af turister ankom, og lige så langsom halede vi ind på sidste års tal, skriver arrangør Erik Frederiksen i en pressemeddelse.

God sæson

Selvom den danske ikke har artet sig, som mange ferierende havde håbet, så har sæsonen været god ved sandskupturerne. På trods af meget regn, har der ikke været problemet med at holde sammen på sandet.

 - Vi har været helt fri for skader på skulpturerne, også selvom juli måned har budt på en masse regn. Heldigvis er Søndervig gået fri af det værste uvejr, men alligevel er det blevet til nogle millimeter henover sommeren, siger Erik Frederiksen.

Når sæsonen er slut regner arrangørerne med, at op mod 150.000 vil have set den mere end 200 meter store sandskulpturvæg.